Νοέμβριος 2017 Αγορα Κυψέλης 

Το Νοέμβρη του 2017 διοργανωσαμε στην Αγορα της Κυψέλης ένα παγκόσμιας συμμετοχής event στις δράσεις μας συμμετείχαν πάνω απο 500 άτομα σε μια γιορτή αποδοχής, κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων προσφύγων και μεταναστών,καινοτόμων βιώσιμων μεθόδων παραγωγής, στήριξης της εντοπιας παραγωγής. Σε μια προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ενός νέου βιώσιμου τρόπου ζωής. 

Οι δράσεις περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ομιλίες από επιστήμονες, εκπρόσωπους της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και ΜΚΟ, αλλά και δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μεσα από τις δράσεις τους αναπροσδιορίζουν τη μόδα παγκοσμίως., εργαστήρια βιώσιμης μόδας για μεγάλους και παιδία, πρεμιέρες διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, pop-up αγορά βιώσιμων σχεδιαστών, παζάρι ανταλλαγής ρούχων, έκθεση κουστουμιών από ανακυκλώσιμες ίνες, καλλιτεχνικές δημιουργίες από πρόσφυγες καλλιτέχνες, έθνικ κουζίνα και DJ sets.  

Δειτε το video εδώ  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Εργασίας, η Dr. Thompson εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Κογκρέσου στην Επιτροπή Ελσίνκι, η Orsola de Castro, ιδρύτρια του Fashion Revolution, ο παγκόσμιος οργανισμός ένταξης αστέγων στη μόδα EMMAUS Alternatives από το Παρίσι καθώς και σχεδιαστές βιώσιμης μόδας από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και περιοχές της Ελλάδος.

Country Coordinator Dr Fiori A Zafeiropoulou

e-mail επικοινωνίας: greece@fashionrevolution.org

contact No: 6941687080

#fashrevgr #fashrev #whomademyclothes

Δειτε περισσοτερα για εμας

http://fashionrevolution.org/country/greece/

https://www.facebook.com/search/top/?q=fashion%20revolution%20greece
https://www.instagram.com/fash_revgr/

Περισσότερες πληροφορίες:

To Fashion Revolution είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ενεργό σε 107 κράτη που λειτουργεί για μια πιο βιώσιμη βιομηχανία μόδας, προωθώντας τη συστηματική μεταρρύθμιση της βιομηχανίας με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού της μόδας. To Fashion Revolution είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το όραμά μας είναι μια βιομηχανία μόδας που δίνει αξία στα άτομα, στο περιβάλλον, στο κέρδος και στη δημιουργικότητα σε ίσο βαθμό. Το Fashion Revolution λειτουργεί όλο το χρόνο για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για σημαντικά θέματα της βιομηχανίας μόδας, να υποστηρίξει θετικές αλλαγές και να ενισχύσει όσους βρίσκονται στη διαδικασία για να δημιουργήσουν ένα πιο ηθικό και βιώσιμο μέλλον για τη μόδα.

Παρά τα μικρά βήματα προόδου που έχουν γίνει από το τραγικό συμβάν στο Rana Plaza που κατέρρευσε το 2013, σκοτώνοντας 1138 ανθρώπους, δεν έχει υπάρξει μεγάλη αλλαγή. Περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται και εργάζονται στα εργοστάσια παραγωγής της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας και περίπου το 80% είναι γυναίκες. Πολλοί υπόκεινται σε εκμετάλλευση, λεκτική και σωματική κακοποίηση, εργάζονται σε μη ασφαλείς συνθήκες, με ελάχιστη αμοιβή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ερώτηση «ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου» εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντική.